Interalpin 2019

 

 

80 krajín, 50 rokov a 3 dni akcie

Tak by sa asi dala v číslach popísať výstava alpských technológií Interalpin 2019. Konala sa, ako tradične, v Innsbrucku a to od ôsmeho do desiateho mája. My sme na nej, samozrejme, nemohli chýbať. Kto tam bol, našiel nás v hale A na stánku PistenBully.

 

Už sa do jedného auta nezmestíme

Z Dlouhoňovic do Innsbrucku trvá cesta asi osem hodín. Takže, ak sme si chceli užiť už prvý deň výstavy, čo sme teda rozhodne chceli, neostalo nám nič iné ako vyraziť o deň skôr. Zraz sme mali skoro ráno pred firmou. Prvé, na čo som pomyslel, keď som sa priblížil k parkovisku našej firmy, bolo: "panečku, tu je ale živo". Bolo tam totiž veľa ľudí a áut. Všetci pobehovali sem a tam a stále niečo vykladali a nakladali. "Je to tak", pomyslel som si: "už je nás proste veľa. Kedysi sme na výstavu mohli ísť jedným autom a ešte bolo vzadu voľné miesto. Ale teraz, keď sme sa rozšírili o poľský a slovenský trh, už sa do jedného auta nezmestíme. Sotva budú stačiť dve." Balenie na cestu netrvalo dlho. Pred deviatou sme už vyrazili smerom na Rozvadov, Mníchov a Innsbruck. Po mnohých kilometroch a niekoľkých občerstvovacích zástavkách sme dorazili do hotelu Grauer Bär. A prišli sme práve včas. Steve Junghans, ktorý má vo firme Kässbohrer na starosti predaj strojov PistenBully v krajinách strednej a východnej Európy, už na nás čakal. V dobrej nálade sme si vyrazili na spoločnú večeru.

 

Vo veľkom štýle a taktiež o nás

A druhý deň ráno to vypuklo. "Opäť ma to dostalo. Bol som tu už mnohokrát, a vždy ma tá atmosféra a vizualita ohromí", tak to boli moje prvé dojmy po tom, čo som vstúpil do haly. Ani nie za desať minút po otvorení tu bolo plno a hučalo to tu ako v úle. Okrem nás tu bolo ďalších dvestodvadsať pozvaných hostí. Hlavnou témou dňa bola oslava päťdesiateho výročia založenia firmy Kässbohrer. Bola to vlastne taká veľká séria prezentácií, predslovov a najrôznejších predstavení. Naša veľká chvíľa prišla večer. To, keď Jens Rottmair, CEO firmy Kässbohrer, počas svojho prejavu pred všetkými vyzdvihol našu spoločnosť a ocenil naše predajné výkony a tiež spôsob, akým sa staráme o svojich klientov. Mali sme z toho naozaj veľkú radosť. Tá pochvala totiž vychádzala z porovnania vykonávanom v celosvetovom kontexte. Patrili sme do skupiny tých najúspešnejších spoločností. Popravde, myslím, že vo chvíli, keď o nás tak pekne hovoril, rástla vo mne pýcha a hrdosť.

 

Zelená a blikajúca

Na samotnej výstave k sebe najväčšiu pozornosť priťahovala "elektrická rolba". Má nulové emisie. Je to priam nepredstaviteľné, že tak ťažký a výkonný stroj môže fungovať na čisto elektrický pohon. Ale je to tak. Ak ide o odborné témy, tak najviac sa na výstave hovorilo o skúsenostiach s využívaním všetkých možností SNOWsatu. Táto technológia sa totiž stáva stále bežnejšia, využíva ju viac a viac skiareálov, takže je čo zdieľať. Čo sa zábavy týka, tak asi najväčší aplaus zožala show jednej nesmierne talentovanej výtvarníčky, ktorá kreslila svoje obrazy do niečoho, čo vyzeralo ako púder alebo piesok. Bolo úžasné sledovať, ako jej stačí previesť pár ťahov prstom, a z obrazu rolby sa stane obraz vtáka, a z vtáka napríklad les. Väčšina návštevníkov si vyskúšala 3D show, ktorá sa odohrávala v špeciálnom tuneli.

 

Nečakaný obchodný úspech

Behom troch dní, čo výstava trvala, za nami na stánok prišlo okolo dvestopäťdesiat hostí. Väčšinu z nich tvorili majitelia, prevádzkari a fanúšikovia strojov značky PistenBully. Hoci na túto výstavu obvykle nejazdíme preto, aby sme obchodovali, tento rok sa to nečakane vyvinulo inak. Domov sme si odviezli 28 objednávok na realizáciu Posezónneho servisu a dva dopyty na nákup nových rolieb.

 

Svoje postrehy z cesty na tohtoročnom veľtrhu Interalpin rozprával
Pavel Lipenský, konateľ TopKarMoto SK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Na viac fotografií z tejto akcie sa môžete pozrieť tu