Reform Metron P48 RC

Firma Reform prezentuje svojím Metronom P48 RC revolučnú svetovú novinku. Diaľkovo rádiom riadený hybridný nosič náradia disponuje množstvom vlastností, ktoré v tejto podobe ešte nikdy neboli vo vozidle kombinované. Metron P48 RC je stroj s mnohostranným uplatnením.
Metron P48 RC je prvý diaľkovo rádiom riadený nosič náradia s pravým hybridným pohonom. Koncepcia vozidla je postavená na benzínovom motore Kubota s 48 PS, priamo na zotrvačníku pripojeného generátora, 4 elektromotoroch v kolesách a sade batérií. Metron P48 RC disponuje predným trojbodovým zdvíhacím zariadením, čelným vývodovým hriadeľom a alternatívnym zadným trojbodovým zdvíhacím zariadením. Ďalej je na vozidle umiestnená upínacia doska.

 

Pohonná koncepcia Metron

Benzínový motor v Reforme Metron P48 RC poháňa generátor, ktorý dodáva energiu do sady batérií a 4 elektromotorom v kolesách. Generátor ďalej disponuje priamym pohonom, ktorý poháňa mechanický predný vývodový hriadeľ. Metron je vďaka tomu schopný mechanicky poháňať akékoľvek prídavné zariadenie. Tento pohon zaručuje veľmi efektívny spôsob práce s výrazne menšími únikmi výkonu, než je tomu u bežných hydraulických pohonov. Od hydraulických komponentov bolo v Metron P48 RC kompletne upustené. Ako piestnice riadenia, tak aj piestnice zdvíhacích zariadení sú osadené elektrickými servomotormi namiesto hydraulických piestnic. Nebezpečenstvo znečistenia v dôsledku úniku oleja tak patrí už minulosti. Okrem toho je efektivita elektrických súčastí výrazne vyššia, ako u porovnateľných hydraulických pohonov. 

 

Ovládanie Metron

Metron je ovládaný pomocou výkonného, ergonomického diaľkového rádiového ovládania s integrovaným farebným displejom. Na displeji s veľkosťou 4.3" je možné nielen skontrolovať aktuálny stav vozidla, zobrazuje sa napr. aj stav nabitia batérie a ďalšie dôležité informácie. Alternatívne možno na Metron nainštalovať tiež kameru. Živý prenos kamery sa potom zobrazuje na displeji diaľkového rádiového ovládania. V prípade potreby môže obsluha pomocou kamery získať prehľad o pracovnej situácii. Dosah diaľkového ovládania je až 400 m.

 

 

 

 

Použitie Metron

Hybridný pohon umožňuje, okrem iného, prácu s Metron P48 RC bez emisií, čisto elektrickým pohonom. Ak je potrebný väčší výkon, možno v prípade potreby jednoducho a rýchlo pripnúť benzínový motor.
Pohon je pomocou elektromotorov v 4 rovnako veľkých kolesách. Metron vychádza z úspešného konceptu spoločnosti Reform, kedy permanentný pohon na všetky kolesá, podvozok s centrálnym kĺbom, nízko posadené ťažisko a 5 rôznych druhov riadenia zaisťujú tú najlepšiu vhodnosť pre jazdu po svahu. 4 kolesá zaručujú to najlepšie prispôsobenie terénu a šetrnosť k podkladu. Najmä pri otáčaní na svahu nedochádza k poškodeniu trávnatého povrchu.
Ale Metron P48 RC ukazuje svoju silnú stránku nielen na svahoch. Vďaka štandardnému zdvíhaciemu zariadeniu Kat. I a mechanickému hybridnému vývodovému hriadeľu je možné poháňať všetky bežné prídavné zariadenia. Je tak možné jednoducho a ľahko pripojiť najrôznejšie prídavné agregáty, ako je čapový mulčovač, kosáková kosačka, snehová fréza, snehový pluh, zametacia kefa a mnohé iné zariadenia. So svojimi kompaktnými rozmermi (1.400 x 2.200 x 1.000 mm) a pohotovostnou hmotnosťou cca 1.000 kg sa ľahko preváža a veľmi ľahko nájde využitie aj v úzkych priestoroch.
Metron je flexibilný a univerzálne použiteľný nosič náradia, konštruovaný na používanie 365 dní v roku. Vďaka diaľkovému ovládaniu sa obsluha už nikdy nemusí ocitnúť v nebezpečnej situácii a vozidlo môže ovládať a sledovať z bezpečného, chráneného miesta.

 

5 dôvodov pre Reform Metron P48 RC
Reform Metron P48 RC

• je jediný plnohodnotný, diaľkovo riadený hybridný nosič náradia
• pracuje čisto elektricky, ale aj s hybridným pohonom
• so 4 rovnako veľkými kolesami zvláda aj najpríkrejšie svahy a pohybuje sa šetrne na každom povrchu
• disponuje mechanickým hybridným čelným vývodovým hriadeľom, zaručujúcim najvyšší výkon
• je všestranne použiteľný celých 365 dní v roku.

Spoločnosť Reform ponúka v podobe Metron P48 RC inovačný, nový koncept vozidla, ktorý si Vás získa svojou všestrannosťou. Vďaka hybridnému pohonu sa spájajú výhody elektrického pohonu s možnosťou aj dlhých nasadení bez strát.

 

 

 

 

 

 

Ke stažení